Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Airco

Welke airconditioning bestaat er?
Airconditioning werd vroeger vooral gezien als luxe, maar dat is tegenwoordig behoorlijk veranderd. 
Door de hedendaagse bouw, veel glas, platte daken en de toename van apparatuur in kantoren kan, zelfs bij weinig zon, de temperatuur in uw pand al snel oplopen. Vooral in warme vochtige zomers kan het in huis of op kantoor behoorlijk onbehaaglijk worden en in dat geval is airconditioning geen luxe maar een voorwaarde om gezond en actief te blijven.
 Wij geven u een overzicht van de verschillende systemen die momenteel verkrijgbaar zijn. All Airco Services is merk onafhankelijk, komt altijd de situatie ter plekke bekijken en samen met de klant komen wij tot de beste oplossing binnen het budget.
Portable of mobiele airconditioners
MobieleAirco Is er tijdelijke koeling nodig of wilt u de airconditioner in verschillende ruimten gebruiken dan bieden portable airconditioners een eenvoudige en snel te realiseren oplossing. U rijdt de unit in de ruimte naar binnen, hangt de slang uit het raam, stopt de stekker in het stopcontact en de airconditioner blaast koele lucht.De koelcapaciteit van deze systemen is beperkt, bovendien produceren deze airconditioners vrij veel geluid. De warmte wordt bij de meeste typen via een slang door het raam of een gat in de muur naar buiten afgevoerd.
Split airconditioners
SplitUnit Split systemen zijn leverbaar in vele capaciteiten en modellen waardoor ze geschikt zijn voor het economisch koelen van vrijwel iedere ruimte. Zoals de naam al aangeeft is bij de split airconditioner sprake van twee gescheiden onderdelen, te weten een binnen- en een buitenunit. De binnenunit is een fraai vormgegeven compacte eenheid die in de te koelen ruimte wordt geplaatst. In de binnenunit vind u de verdamper, het filter en de ventilator.De binnenunit is leverbaar in wand-, vloer- en plafond uitvoering waardoor voor iedere ruimte een oplossing beschikbaar is. De gekoelde lucht wordt via instelbare uitblaasopeningen de ruimte ingeblazen. Door gebruik te maken van speciale regelbare ventilatoren produceren de moderne systemen slechts een minimum aan geluid.Tegenwoordig zijn de meeste systemen voorzien van een infrarood afstandsbediening waarmee de belangrijkste functies kunnen worden ingesteld. De binnenunit van de split airconditioner is middels dunne leidingen verbonden met de buitenunit waarin onder meer de condensor en de compressor zijn ondergebracht. De buitenunit wordt tegen een buitenmuur of bijvoorbeeld op het dak gemonteerd. Ook de buitenunit is door het speciale ontwerp zeer stil.
Wandmodel
Wandmodel Een wandmodel wordt veelal toegepast in woon- en slaapkamers en kleine kantoren. Het fraai vormgegeven, compacte binnendeel wordt hoog aan de wand gemonteerd en blaast fluisterstil de gekoelde lucht de ruimte in. Deze systemen worden geleverd met een infrarood afstandsbediening. Ook zijn er design binnenunits verkrijgbaar. Vraag naar de mogelijkheden.
Cassettemodel
Cassettemodel Een cassettemodel wordt vaak toegepast in grotere kantoren en winkels met een systeemplafond. De te conditioneren lucht wordt in het midden van het binnendeel aangezogen en vervolgens vierzijdig uitgeblazen. Hierdoor ontstaat een bijzonder gelijkmatige verspreiding van de lucht in de ruimte. Een zeer effectieve oplossing voor het koelen of verwarmen van de ruimte.
Kanaal/satellietmodel
Kanaal-Sateliet Een kanaal of satellietmodel wordt geheel boven het plafond gemonteerd en is daardoor vrijwel onzichtbaar in de ruimte aanwezig. Deze systemen worden veel toegepast in ongelijk gevormde ruimten of omdat gekozen wordt voor een esthetisch perfecte oplossing. De geconditioneerde lucht wordt via kanalen en roosters in het plafond in de ruimte toegevoerd en afgezogen. Omdat de roosters overal nauwkeurig te plaatsen zijn resulteert dit in een perfecte luchtverdeling en een bijzonder stille werking van het systeem.Kanaal units kunnen ook voorzien worden van textiele luchtverdeelslangen. Deze slangen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en brengen de geconditioneerde lucht vrijwel zonder tocht in de ruimte. Deze slangen worden veelvuldig door ons toegepast in fitnesscentra en horeca.
Multi-split airconditioners
Multisplit Wil men meerdere ruimten gelijktijdig koelen dan zijn hiervoor zogeheten multi-split systemen beschikbaar. Hierbij wordt een grotere buitenunit gecombineerd met verschillende binnenunits. Iedere binnenunit blijft echter onafhankelijk regelbaar. Voordeel van dit systeem is dat de kosten vaak lager zijn dan bij toepassing van aparte systemen. Bovendien blijft het aantal buitenunits op deze manier beperkt, wat esthetisch soms een voordeel biedt.
Server/computerruimtes
Server Het conditioneren van computer- en serverruimten vraagt een bijzondere aanpak. Vaak worden in dergelijk ruimten strenge eisen gesteld aan temperatuur en luchtvochtigheid, die met een normale airconditioner niet te realiseren zijn. Door toepassing van zogenaamde close-control installaties is dit wel mogelijk, en kunnen de ruimtecondities uitermate nauwkeurig geregeld worden. Het is tevens mogelijk de systemen te voorzien van alarmeringen zodat u direct op de hoogte wordt gesteld als er zich problemen voor zouden doen. Wij hebben inmiddels een groot aantal computerruimten bij gerenommeerde bedrijven geconditioneerd.
VRF systemen
VRV2 VRV1 Vrijwel alles wat een eindgebruiker van een klimaatsysteem verwacht kan tegenwoordig gerealiseerd worden met een VRF, VRV, Multi V of DVM systeem (fabrikanten hebben hier verschillende benamingen voor). Bij dit inverter gestuurde systeem kunnen een groot aantal binnendelen, tot wel 36 stuks per buitendeel, aangesloten worden op één buitendeel. Er kunnen verschillende modellen binnendelen door elkaar toegepast worden. Het systeem kan zowel koelen als verwarmen. Het is zelfs mogelijk om in de ene ruimte te verwarmen en gelijktijdig in de ruimte er naast te koelen. Daarnaast kan het systeem via een computer geheel centraal bestuurd worden. Ook een combinatie met ventilatie en warmteterugwinning is goed mogelijk. VRF systemen zijn de meest geavanceerde klimaatinstallaties op dit moment.All Airco Services is VRF specialist en heeft al een zeer groot aantal panden in Nederland en daarbuiten van deze systemen voorzien.